Over ons

Historie

SOMVAO bestaat meer dan een decenia. In deze periode heeft de organisavereniging in 1994 rechtspersoonlijkheid. Meteen groeide het aantal leden. De werkgebieden breidden zich uit. De contacten en het netwerk met andere organisaties werd groter. Sinds 1998 beschikt Somvao over eigentie veel ontwikkelingen meegemaakt. Na de oprichting in 1993 verkreeg  huisvesting. De vereniging telt momenteel 188 leden, die woonachtig zijn in Amsterdam en omliggende plaatsen, zoals Amstelveen, Hoofddorp, Oostzaan, Purmerend, Zaanstad en Haarlem.

Visie

SOMVAO streeft dat haar doelgroep op een volwaardige wijze actief deelneemt aan het maatschappelijke verkeer van de Nederlandse samenleving. Op de eerste plaats spreekt SOMVAO haar doelgroep op hun capaciteit aan en ondersteunt hen waar het nodig is. Aan de andere kant moet de achterband, indien nodig, het nodige gereedschap aangereikt krijgen om volwaardig in de maatschappij actief te particeperen.

Doelstelling

  • Het bevorderen van de integratie en de participatie van de achterband van de vereniging;
  • Het redzaam maken van de achterband van de vereniging;
  • Het stimuleren en helpen faciliteren van de achterband om in de Nederlandse maatschappij volwaardige burgers te worden;

Organisatie

SOMVAO heeft naast een  betaalde krachten en ook een team van vrijwilligers in dienst. De twee groepen medewerkers voeren namens het Bestuur van de vereniging de dagelijkse werkzaamheden. Het huidige bestuur bestaat uit 7 leden.