ONDERNEMEN EN INVESTEREN IN SOMALIË

Op maandag 2 februari heeft SOMVAO samen met Kaalo Nederland een informatiesessie georganiseerd om Somalische Diaspora in Nederland meer kennis te laten maken met ondernemen evenals investeren in de regio van herkomst en de activiteiten van Shuraako organisatie.

De sessie werd geleid door voorzitters Muse Hersi (SOMVAO) en Abdisalaan Ali (Kaalo). Alvorens het gedeelte van Shuraako begon, kreeg de ondernemersorganisatie DutchSom even de gelegenheid om zich aan de deelnemers voor te stellen en te vertellen over hoe zij Somalische Diaspora ondernemers in Nederland helpen om in de regio van herkomst te ondernemen.

Vervolgens kreeg de heer Lee Sorensen, de Director van de Amerikaanse organisatie Shuraako, het woord. Hij informeerde de deelnemers over Shuraako dat zich inzet voor meer investeringen in Somalië (invest) en partijen meer met elkaar in contact brengen (contact) waardoor samen meer werkgelegenheid wordt gecreëerd (jobs). De deelnemers kregen ook inzicht in de activiteiten die Shuraako organisatie de afgelopen jaren in Somalië heeft uitgevoerd, in welke type bedrijven zij hebben geïnvesteerd en wat de organisatie van plan is om de komende jaren te gaan doen. Na de introductie van de organisatie kregen de deelnemers de tijd om vragen te stellen.

Na de vragenronde werd het tweede gedeelte van de sessie ingeluid. In dit gedeelte vertelde Shuraako aan de deelnemers over hun eerst volgende activiteit. Dit betreft een business forum genaamd “The Somali Investment Forum: Returning Capital for Growth” dat van 8 tot 10 maart in Nairobi te Kenia plaatsvindt. Deelnemers kregen meer te horen over het programma van de 2,5 dagen, welke partijen er bij dienen te zijn en hoe geïnteresseerden zich kunnen aanmelden. Dit werd opgevolgd door een tweede vragenronde.

Na de vragen werd de sessie door de voorzitters afgesloten met een dankwoord aan Shuraako en de deelnemers.

Voor de geïnteresseerden die er niet bij zijn geweest, kunnen meer informatie vinden op www.shuraako.org en www.shuraako.org/sif. Inschrijven voor deelname kan online via voorgaande website link.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *